<

The lijst op Endozone.org “Where endometriosis patients find surgeons and solutions” is misleidend en niet erg nuttig voor de patiënt, tenminste niet de lijst van België. ( voor een volledige tekst zie)

De lijst help niet om een chirurg te vinden want oplossingen en chirurgen staan op een lijst. Dit is duidelijk omdat de lijst alleszins 2 gynaecologen bevat, 1 die reeds 13 jaar verbod heeft van zijn instelling om nog chirurgie te doen, en 1 die geen praktijk meer heeft. De lijst is bovendien zelf-verklaard, dus zonder kontrole op kwaliteit.

De lijst is dus niet nuttig om een chirurg te vinden met ervaring, om nutteloze medikale therapie of darmresecties te vermijden

The lijst kan nuttig zijn in gebruikt als volgt.

- Ga naar Pubmed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/) en tik in “ naam-van-gynaecoloog AND endometriosis” In de publicatielijst is het duidelijk of hij/zij diepe endometriose behandelt. Indien er geen publicaties zijn, kan hij nog steeds een goed chirurg zijn maar is hij zeker geen authoriteit in endometriosis (tenzij nog erg jong)

- Alvorens geopereerd te worden stel 2 simple vragen.

Wat is uw ervaring en us esultaten voor … de voorgestelde ingreep ….?
wil je een videoregistratie maken van mijn ingreep en mij een copij bezorgen ?

Prof em Philippe R. Koninckx and Drssa Anastasia Ussia
Gruppo Italo belga for advanced endometriosis surgery
Leuven Belgium and Rome Italy

Share This